CONTAGEST > NOTICIES > Novetat en els models de comunicats metges

Novetat en els models de comunicats metges

17 Diciembre 2015 | Laboral

Els nous models de comunicats mèdics de baixa, alta i confirmació de la incapacitat temporal (IT), regulats en el Reial decret 625/2014 i que entraran en vigor el proper 1 desembre 2015 inclouen una sèrie de novetats que afecten tant els professionals mèdics, als treballadors amb IT així com a les empreses els treballadors estiguin situació de baixa laboral per una IT. 

Nous comunicats de baixa per incapacitat temporal :

Aquests nous models de comunicats de baixa, alta i confirmació suposaran, a partir de la seva entrada en vigor, estalviar tràmits burocràtics tant als treballadors, a les empreses com als serveis públics de salut en establir uns períodes de baixa estimats en funció del tipus d'incapacitat de què es tracti. Així, en el moment d'expedir l'informe de baixa, el metge haurà d'estipular el període de baixa atenent al tipus d'incapacitat de què es tracti tenint en compte les següents categories:

  • Baixa "Molt Curta" serà aquella amb una durada inferior a 5 dies naturals.
  • Baixa "Curta" serà aquella amb una durada de 5 a 30 dies naturals.
  • Baixa "Mitjana" serà aquella amb una durada de 31 a 60 dies naturals.
  • Baixa "Llarga" serà aquella amb una durada de 61 a més dies naturals.


A més, el metge disposarà d'una taula que reflectirà com cada incapacitat incideix en les diferents activitats laborals per així poder preveure amb més exactitud el període de baixa. No obstant això, aquesta durada pot ser alterada en un moment posterior al de l'expedició del comunicat de baixa a causa de l'actualització del diagnòstic o la pròpia evolució sanitària del treballador.


Utilitzem les cookies pròpies i de tercers paràgraf Millorar l'Experiència de navegació i oferir Continguts d'Interès. Aceptar